Föreläsning

Digitalisering och Hållbarhet i en föränderlig värld med Pernilla Ramslöv & Helena Sjöström

Vi lever i en tid och en värld där utvecklingen går snabbare än någonsin. Vi behöver både som ledare och organisationer rusta oss för att kunna möta dessa utmaningar på bästa möjliga sätt. Några av de egenskaper vi behöver ha med oss på resan är mod, ansvar och nyfikenhet.

Vi behöver ständig utveckling, samtidigt måste vi ta ansvar för den digitalisering vi gör. Digitalisering är svaret på många av både samhällets och klimatets utmaningar, men om vi inte tänker på hur vi utvecklar våra digitala produkter kan dessa bli en del av problemet istället för en del av lösningen.

IT-branschen står idag för närmare 10% av den globala energiförbrukningen och ökar dramatiskt i takt med den snabba teknikutvecklingen. De flesta företag har affärsmässighet, hållbarhet, elektrifiering och digitalisering på sin agenda, men få bolag kopplar ihop dessa frågor och ser helheten.

I denna presentation berättar Helena och Pernilla om trenderna inom teknikutvecklingen, vi pratar om att det krävs mod att våga testa och mod att utmana oss själva. Hur kan vi använda teknik för att utveckla våra affärer? Hur kan vi utveckla lösningar som radikalt förändrar och förbättrar organisationen och samhället? Hur skapar vi en kultur där innovation kan frodas? Vi exemplifierar även problem och möjligheter samt diskuterar konkreta förslag på hur vi kan bygga affärsmässiga, hållbara och digitala lösningar 


Pernilla och Helena är entreprenörer med mer än 20 års erfarenhet av IT-branschen. De driver NOX Consulting, ett konsultbolag för egenföretagare inom IT. Med 3000 kvalitetssäkrade konsulter i nätverket och drygt 200 kunder är NOX i epicentrum av digitalisering och teknikutveckling i Sverige. De är även drivkrafterna bakom CIOCO2, ett nätverk för beslutsfattare inom IT som syftar till att medvetandegöra klimateffekten av digitalisering och skapa förutsättningar för att hjälpa företag och organisationer att bygga en hållbar IT-miljö. Både bolaget och talarna är mångfaldigt belönade med priser för ledarskap, innovation och hållbar utveckling.

Läs mer om föreläsarna : Om oss – NOX Consulting

Samarbete mellan Båstad Turism & Näringsliv och Bjäre Kraft

Program

14.30-15:30 Föreläsning med Pernilla Ramslöv & Helena Sjöström

15:30-15:45 Paus med fika

15:45-16:30 Rundabordensamtal

Anmälan

Sista anmälningsdag mån 26 aug.

Företag *
Förnamn *
Efternamn *
E-postadress *
Telefonnummer *
Allergi
Villkor *
Genom att villkoren godkänns medger du att Båstad Turism & Näringsliv får lov att lagra och hantera uppgifterna enligt GDPR. Du godkänner att vi tar bilder under tiden evenemanget pågår för framtida marknadsföring. Evenemanget är kostnadsfritt för medlemmar. En NO- showavgift à 500 kr tas ut om du inte dyker upp och ej hör av dig. Läs mer om vår Intregritets policy

Anmälda: 9

Johan
Thell
Bjäre Kraft
Kristina
Olf
Bjäre Kraft ek för
Simon
Thelin
Bjäre Kraft Energi
Alexander
Hansson
Bjäre Kraft Bredband AB
Mia
Wihlborg
Bjäre kraft
Anna
Rausman
Bjäre kraft Bredband
Helena
Ivarsson
Vallens Säteri
Sia
Andersson Banovic
Bjärefågel i Torekow AB
Marie-Louise
Lindén
är politiker i Miljö/Bygg nämnden i Båstads kommun
– ”Jag kommer själv från Bjäre och för mig är det viktigt att stötta det lokala och småskaliga. Även om jag arbetar 100% digitalt hoppas jag genom ett medlemskap på att kunna nätverka med andra småföretagare på och kring Bjäre. ”

Jonna Lindberg

”Båstad Turism & Näringsliv utgör en betydande kraft för förbättrat företagsklimat i kommunen och regionen.”

Alexander Jansson

VD
”Att vara medlem är en självklarhet – genom Båstad Turism & Näringsliv är vi en del av ett stort nätverk som ger energi och stöd”

Gitte Lindström Harmark

”Vet inte hur många år som ”Sportshopen i Båstad” har varit medlemmar. Jag vet bara att vi kommer att vara det i flera, flera, år till…”

Johan Olmarker

”Att vara medlem i BT&N är för oss en självklarhet som alla näringsidkare i kommunen bör vara då det är en del av arbetet som bidrar till att bygden fungerar som den ska.”
”Vi anser att Båstad Turism & Näringsliv är en bra samarbetspartner som är engagerad, lösningsorienterad och jobbar proaktivt med näringslivsfrågor som har berört Väderötrafiken.”

Nils Möller

VD
”Att vara medlem i Båstad Turism & Näringsliv ger oss en möjlighet att kunna vara med och påverka hur vi tillsammans skall göra Bjärehalvön till en attraktiv destination.”

Tomas Pettersson

VD
”Med de aktiviteter och kampanjer som Båstad T&N skapar för att attrahera Bjäre som besöksmål känns det självklart för oss att vara med. Tillsammans blir vi ett attraktivt besöksmål och vilket BTN är duktiga på att knyta samman och förmedla”

Camilla Berthilsson

VD